ID. Buzz kåret til ”Årets Elbil” ved Top Gear Electric Awards 2022

• Dommerne lovpriste ID. Buzz for dens ikoniske design, rummelige interiør og gode køreegenskaber

• Top Gear Electric Awards hylder vigtigheden af elektrificeringen i bilindustrien

Den nye Volkswagen ID. Buzz er blevet kåret som Årets Elbil ved det prestigefyldte Top Gear Electric Awards 2022. ID. Buzz, der introduceres til efteråret, blev af dommerne lovprist for sit ikoniske design, der er inspireret af den originale Volkswagen T1 – bedre kendt som Folkevognsrugbrødet. Høj kvalitet og dynamiske køreegenskaber var også nogle af de egenskaber, der blev fremhævet ved ID.-familiens nyeste medlem.

Top Gear-redaktionen fremhævede også interiørets dimensioner i ID. Buzz, der ikke kun resulterer i masser af plads til passagerer, men også et bagagerum, der er dobbelt så stort som det, du har i en standard SUV. Ollie Marriage, testchef på Top Gear-magazine, siger: "Folk, der foregiver at have en aktiv livsstil, kører en SUV, men dem, der rent faktisk har en aktiv livsstil, kører i en Volkswagen bus. Alle, vi mødte, elskede, at mærket har genfundet magien og syntes, at Buzz'en er en frisk og inspirerende fornyelse. Er det ikke fantastisk, at Volkswagen endelig har haft modet til at genopfinde originalen? Det er forførende enkelt og alligevel aldeles opløftende. Og det er derfor, at vi syntes, at det er Årets Elbil.”

ID. Buzz er Volkswagen Erhvervsbilers første 100 % elektriske køretøj. Den er bygget på MEB-platformen (Modular Electric Drive Kit) og er helt fra bunden af bygget op som en 100 % elektrisk model. Det giver en række unikke fordele såsom et ekstraordinært rummeligt interiør og en optimal vægtfordeling med et 77 kWh stort batteri placeret i bunden af bilen og 204 hk elmotor integreret i bagakslen. ID. Buzz kombinerer et ekstraordinært rummeligt og fleksibelt indrettet interiør med en inspirerende køreoplevelse og en brugbar elektrisk rækkevidde. ID. Buzz kan lynlade med op til 170 kW og lade batteriet op fra 5 til 80 % strøm på kun 30 minutter.

ID. Buzz introduceres i første omgang som en fem-personers MPV og varevogn. Senere følger versioner med længere akselafstand og plads til 6 eller 7 personer, og sidst men ikke mindst indgår en California-campingbus også i fremtidsplanerne.

Cian O'Brien, direktør for Volkswagen Erhvervsbiler i Hannover, der modtog Top Gear-prisen, udtaler: "Som mærke er vi på en vigtig elektrificeringsrejse, og den længe ventede ID. Buzz markerer starten på denne spændende epoke. At være i stand til at lancere en bil, der er cool i designet og har bæredygtighed som et omdrejningspunkt i udviklingen, er en fantastisk måde at vise vores kunder, at du stadig kan gøre alle de ting, du nyder, og rejse hvorhen du vil, samtidig med at du tager hensyn til miljøet. Der findes næppe mange andre bedre måder at fejre dette på her lige før introduktionen af ID. Buzz, end at modtage den meget prestigefyldte titel som Årets Elbil fra Top Gear."


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk