Volkswagen Fredericias historie

1954 var året, hvor aktieselskabet Autogaarden blev stiftet af flere erhversfolk fra Fredericia som aktionærer - heriblandt Thorvald Chistensen som direktør. Samtidigt blev forhandlingen af Volkswagen overtaget af Autogaarden A/S og drives den dag i dag.

De første 3 år blev virksomheden drevet i lejede bygninger i gårdspladsen Købmagergade 29 – Fredericia.

På grund af ”Folkevognens” store succes, blev lokalerne hurtigt for små – og allerede i 1957 flyttede firmaet ud den nuværende adresse Egeskovvej 104 i nyopførte lokaler.

Firmaet havde i starten sideløbende forhandling af nogle af 50`ernes kendte mærker som Humber, Rover og Porsche, ligesom der forhandledes Porsche traktorer.

Den store efterspørgsel af den robuste Folkevogn og varevognen – det såkaldte ”Rugbrød” – resulterede i, at nyforhandlingen af øvrige bilmærker ophørte.

I 1985 blev Autogaarden solgt til Flemming Kjærgaard som eneaktionær, hvor virksomhedsnavnet derefter hed Autogaarden Fredericia a/s.

På daværende tidspunkt havde virksomheden ligeledes forhandling af Audi.
Audi var tidligere forhandlet af en anden forhandler i byen, men da Volkswagen i Tyskland købte Audi ønskede den danske importør Skandinavisk Motor Co. kun en forhandler i de mindre byer.

Derfor valgte importøren, at Autogaarden skulle være forhandler af både Volkswagen og Audi i Fredericia.

I 2005 overtager Henrik Kjærgaard (søn af Flemming Kjærgaard) virksomheden.

 

I dag drives virksomheden under navnet Volkswagen Fredericia, og kan med stolthed sige - Volkswagen siden 1954!